Tuesday, November 9, 2010

Glögg

Från: Beatrice Lind Karlsson

Receptet är på stor volym, men man kan tappa på fina flaskor och ge bort en del.

6 Liter vatten
4 liter socker
koka ihop i 5 minuter
Tillsätt
40 gram kardemumma (hel som du har krossat själv for att få mer smak. Svårt att få tag i kardemummakärnor här men jag har hittat oskalad på Central Market, det tar lite tid att skala men funkar sedan bra.)
27 gram hela nejlikor
10 hela kanelstanger
Koka ytterligare i 15 minuter
Låt kallna och sila undan kryddorna. Blanda i några deciliter koncentrerad lingonsaft från Ikea for att få finare färg, annars ser glöggen mest ut som te.

Häll upp på flaskor.

Koncentratet blandas med tre delar rödvin. Värm och njut.

God Jul!

Beatrices smaskiga glögg upphälld på fina flaskor


No comments:

Post a Comment